Vinska tura Slankamenka


Select Milk / vinarija Milanović / vinarija Šapat / brod „Tisa“/ Manufaktura Spasić

Atelje vina Šapat

Inđija

VINARIJA SA KOJE SE NE SKIDA POGLED

Prostor proizvodnje,  gde se grožđe iz našeg vinograda pretvara u vino, predstavlja jedan od tri dela kompleksa vinarije Šapat atelje vina. Projektovan je prema najsavremenijim standardima i opremljen je najboljom enološkom tehnologijom, dok se u „barik podrumu“ nalaze tradicionalni drveni sudovi i barik burići, izrađeni od francuskog i srpskog hrasta, podesni i za fermentaciju, kao i za čuvanje crvenih vina. Tu nastaje čarolija proizvodnje Šapat vina, po posebnoj recepturi i u limitiranim serijama.

Deo podruma, odakle se pruža pogled na sve prostorije u kojima se naše vino stvara, specijalno je namenjen i dizajniran za udobnu i opuštajuću degustaciju.

Spojem podneblja i vrednih ruku, nastao je ambijent koji se dopao ljudima otvorenog duha, stila i ukusa. Ništa se nije dogodilo slučajno. Mnogo se radilo, planiralo, čekalo, dok nije stvoren kutak koji danas ima čast da bude domaćin dobrim gostima koji očekuju najbolje.

Degustacija je, samo ovde, u stvari pravi obrok, ručak ili večera,  gde umesto uz pet-šest zalogaja, vino biva pažljivo upareno i isprobano uz pet do sedam gangova. Nedeljno popodne uz muziciranje prijatelja iz Beogradske filharmonije ili prosidba devojke tokom vožnje helikopterom iznad vinograda, jesu događaji koji Šapat zauvek učine delom života mnogih ljudi.

Restoran raspolaže sa 60 sedećih mesta, u nesvakidašnjem ambijentu i sa zaista jedinstvenim pogledom na vinograde i Dunav. Koncept je drugačiji. Dolaskom ovde, gradite vezu i priču, baš kao što to ljubitelji vina rade godinama, sedeći na terasi sa pogledom na vinograd i konzumirajući upravo vino ovog mesta.

 

 

Preporučena vina vinarije Šapat

Cabernet Sauvignon


 • BERBA  – 2013.
 • SORTA –  Cabernet Sauvignon

Na mirisu se ističu intenzivne voćne i blage začinske arome sa izraženim notama svežih crvenih šumskih plodova i šljive, uz ponekad delikatne naznake arome crnog bibera. Na ukusu je meko i elegantno, odlične strukture i velike svežine što ga čini trenutno dopadljivim.

 

PI crveno


 • BERBA – 2013
 • SORTA – Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranac.

 Intenzivne crvene boje, sa blagim nijansama boje nara. Na mirisu su veoma izražene začinske note sa tipično sortnim karakteristikama. Vino je izraženog tela sa blago naglašenim notama vanile i drveta, prilično dugo na završnici, sa mekim taninima koji značajno doprinose mekoći i odličnoj strukturi.

OrpheLine Crveni


 • BERBA – 2013.
 • SORTA – Merlot 

Na mirisu nežno, sa notama džema od šljiva, duvana, sena i kafe. Na ukusu meko i suvo, pitko, harmonično, sa izraženim aromama šumskog voća. Jasno dolaze do izražaja tipično sortne arome.

Najbolje je posluženo na temperaturi od 16-18 C

Rose


 • BERBA – 2016.
 • SORTA – Muscat Hamburg

Elegantno vino, koji na prvi pogled privlači svojom izuzetno prefinjenom i neobičnom bojom za domaći Rose. Na mirisu nežno sa obiljem voćnih aroma. Inicijalno se raspoznaju mirisi šumske jagode i citrusa, a zatim i mirisi crvenog grejpfruta, ruže i ciklame. Živahno,nežno, osvežavajuće.

Sauvignon blanc


 • BERBA – 2016
 • SORTA – Sauvignon blanc

Odlikuju ga tipično sortni mirisi, poput aroma paradajza i žalfije, koji se mešaju sa voćnim i nežnim notama dinje i žute paprike. Svežina, aroma i suvoća ovog vina, grade savršenu ravnotežu. Intenzivno je, izrazito primamljivo, snažnog aromatskog kompleksa.

 

Suma


 • BERBA = 2016.
 • SORTA –  Chardonnay i Muskat Ottonel

 Blage slamnatožute boje sa zlatnim odsjajem. Na ukusu plemenito i nežno, srednje punoće, nežnog tela. Izražene note vanile i bagremovog cveta, pomešane sa živahnim i svežim voćnim notama breskve, kajsije i zrele banane.