Vinska tura Slankamenka


Select Milk / vinarija Milanović / vinarija Šapat / brod „Tisa“/ Manufaktura Spasić

Select Milk

Inđija

OD PRIRODE ZA DUG I ZDRAV ŽIVOT

Farma koza je projektovana i izgrađena po najvišim evropskim standardima. Počela je sa radom 2003. godine uvozom prvog umatičenog stada visokomlečnih koza u Srbiji.

Mlekara je projektovana i izgrađena prema najvišim evropskim standardima iz oblasti prehrambene industrije i predstavlja jedan od najvećih pogona za preradu kozjeg mleka. Proizvodnja je pokrenuta juna 2007. godine i odvija se shodno HACCP sistemu – sistemu bezbedne hrane.

Svesni nutritivnog i zdravstvenog potencijala kozjeg mleka, postavili smo veoma visoke kriterijume za kvalitet sirovog mleka, koje se obezbeđuje sa sopstvene farme i otkupom od nekoliko farmera.

Uz naše bogato iskustvo i stalno usavršavanje u proizvodnji sirovog mleka edukovali smo i naše dobavljače te smo dostigli kvalitet sirovog mleka daleko iznad traženih vrednosti normativa Republike Srbije i EU. Kao rezultat toga, proizašla je bogata lepeza jedinstvenih i izuzetno kvalitetnih proizvoda od kozjeg mleka koji se koriste ne samo kao hrana, već i u preventivne i terapeutske svrhe kod brojnih zdravstvenih poremećaja.

U skladu sa tim, naročito moramo naglasiti da u sastav naših proizvoda ulazi isključivo kozje mleko bez dodataka bilo kakvih konzervansa.

Sirovo kozje mleko je bilo predmetna sirovina u okviru trogodišnjeg projekta btn-351007, koji je finansiralo ministarstvo za nauku republike Srbije. Ispitivano je sa više aspekata i bilo je pod kontrolom stručnjaka sa Poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, Zavoda za mlekarstvo i Veterinarskog fakulteta iz Beograda.

Rezultati trogodišnjeg rada su pokazali da je sirovo mleko sa farme po svom higijenskom statusu bolje nego što EU predviđa za pasterizovano mleko i to nekoliko puta.

Zna se da higijenski kvalitet sirovog mleka određuje njegov zdravstveni status, što je veoma važno u savremenim trendovima zdrave ishrane, jer sve edukovaniji potrošači traže, upravo, sirovo mleko.

Ovaj podatak nas je podstakao da u saradnji sa prof.dr. Ankom Popović-Vraneš (Poljoprivredni fakultet Novi Sad ) i Ministarstvom poljoprivrede, Uprave za veterinu, pokušamo da nađemo rešenje da sirovo mleko dođe do kupca.

Select MIlk kozji sir u marinadi od maslinovog ulja


100 g proizvoda sadrži prosečno
Proteini: 14g
Mlečna mast: 46g
Ugljeni hidrati: 2g
Energetska vrednost: 1990 kJ /478 kcal
Čuvati na temperaturi: od +8 do +15 °C
Ambalažna pakovanja: 300 g

Maestro kozji sir


Sir, kome su specifično sitnjenje sirne mase i zrenje sprovedenou dve duge i vremenski odvojene faze, dali karakteristike poputtradicionalnih sireva iz mešine

Polutvrdi kozji sir


Proizveden po tehnologiji razvijenoj u našoj mlekari, kome zrenje daje jedinstven miris i ukus. Uživajte u dobrom ukusu, uz dobro vino sa formulom za dug i zdrav život.

Pinkant kozji sir


Tri godine se radilo na tehnologiji zrelog sira – Pikanta, koji je jedinstven na našem tržištu, a i šire. Što je duže zrenje sira osnovni sastojci su sve razgrađeniji, čime sir dobija karakteristična i privlačna senzorna svojstva sa povećanim stepenom probavljivosti.

Svež kozji sir


Sir koji uz izvanrednu mazivost i punoću ukusa predstavlja i izvor veoma značajnih proteina, vitamina i minerala neophodnih u svakodnevnoj ishrani. Izvanredan je za pripremanje raznih salata, sendviča, pita i kolača.

Naš kozji sir


Kozji punomasni sir je jedinstveni proizvod na našem, ali i evropskom tržištu. Jedina smo mlekara koja ovaj sir proizvodi od 100% kozjeg mleka

mlekara.select-milk.com

Branka Ćopića BB / 22320 Inđija /Srbija
T: 022 554 563
E: office@select-milk.com