Predstavljamo vam neka od vina sa dunavskog puta vina, izabrana od samih proizvođača. Svaka od ovih vina možete kupiti direktno u vinarijama.

Bela Vina

Crvena Vina

Roze

Penušava Vina

Desertna Vina

Bela Vina

Sauvignon Blanc


Vinarija Vinum

Ovo vino kao da pamti sve nagrade koje su prethodne berbe poosvajale.
Otud ta doza arogancije koju zaboravite dok vam citrusi pršte po ustima, dok vam zova cveta u nosu, a pred očima kaplje rosa sa lista paradajza. Nemojte dozvoliti da vas zavede svežinom i lakoćom. Potražite u njemu i krušku i jabuku, i kajsiju i ananas. Svega ima Vinumov Sauvignon.

Mustra


Vinarija Vinum

Slatkasto tropsko voće, breskve, zrelo grožđe i diskretna ruža. Pažljivije mirisanje donosi i malo “zelenih”, pirazinskih tonova, od kojih najjasnije razaznajem zelenu papriku. Fino razbuđuje nepca. Oblaže ih finom, hrskavom citrusnom kiselinom, lepo izbalansiranom sa jasnom ali nenametljivom aromatičnošću.

Na mah vas nevino osveži, onda slasno osladi, pa vas miris žutog muskata sasvim obuzme, i onda se duboko zamislite nad tramincem.

Grašac Beli


Vinarija Vinum

Boje u spektru zlatno-žute i zelene. Mlad svež i dopadljiv, intenzivnog mirisa sočne žute breskve, jabuke i grejpfruta, ovo vino nudi i slatke vanilsko začinske tonove u pozadini.
Grožđe beremo u više navrata da bismo dobili kompleksnost u aromatici i ukusu. Vino je jedinstveno zato što ima dobar balans strukture, aromatike i kiselina. Cilj je da se napravi vino za svaki dan i da se Grašac beli uzdigne na jedan viši nivo.

Rajnski rizling


Vinarija Urošević

Rajnski rizling je belo suvo vino proizvedeno od istoimene sorte grožđa. Vino je zeleno žute boje sa zlatnim prelivima kristalne bistrine.
Sortni miris je veoma lepo razvijen i svojim prefinjenim kompleksnim bukeom dočarava miris zrelog grožđa.
Punoća ukusa sa pikantnim kiselinama čini ovo vino veoma pitkim i svežim. Pravi gastronomski užitak doživećete pijući ovo vino uz morsku i rečnu ribu, specijalitete od piletine i sireve rashlađeno na temperaturi od 10-12°C.

Župljanka


Vinarija Urošević

Župljanka je izuzetno lagano suvo belo vino proizvedeno od istoimene sorte grožđa uzgajanih na severnim padinama Fruške gore.
Ova sorta grožđa nastala je ukrštanjem crnih sorti – prokupca i pinot noir-a. Zelenkasto je žute boje sa izraženim aromama grožđa i specifičnim mirisom voća.
Župljanka se najbolje slaže uz lagana jela od ribe ili bela mesa i mlade polutvrde sireve. Sve arome župljanke najbolje dolaze do izražaja ukoliko se služi na temperaturi od 9- 12°C.

Italijanski rizling


Vinarija Urošević

Italijanski rizling je belo suvo vino proizvedeno od istoimene sorte uzgajane na severnim padinama Fruške gore.
Odlikuje se žuto zelenkastom bojom, kristalno jasnom bistrinom i specifičnom sortnom aromom sa izraženom cvetnošću. Na ukusu dominira prijatna kiselost koja vino čini svežim.
Poslužuje se uz hladna predjela, testenine, slatkovodnu ribu i specijalitete od piletine rashlađeno na temperaturi od 10-12°C.

Chardonnay Stojković barrique


Podrum Stojković

Vino tamno-žute boje sa mirisima vanile i blago nagorelog drveta,izrazito punog i kremastog ukusa, umerenih kiselina,odležalo 6 meseci u novom hrastovom buretu spremno da se uhvati u koštac sa teletinom ispod sača,svinjskim vratom sa rostilja I masnijom rečnom ribom… Za sladokusce probati ga uz tortu od crne čokolade i prženih lešnika… Poslužiti ga rashlađeno na temperature od 10 do 12 stepeni.

Italijanski rizling Stojković


Podrum Stojković

Vino zelenkasto-žute boje sa mirisnim notama zove i vinogradarske breskve, lagano sveže na ukusu sa umerenim kiselinama… vino koje najbolje oslikava karakter Banoštora, Dunava i Srema… preporucljivo kao osveženje za dane provedene uz Dunav i rečnu ribu a fenomenalno ide i uz orasnice ili strudlu sa orasima….Poslužiti ga rashlađeno na temperatruri od 8 do 10 stepeni

Rajnski rizling


Vinarija Šijački

Ne zovu ga bez razloga Kralj belih vina. Mi smo mu našli savršeno mesto za uzgoj i zrenje. Na blagim severnim padinama Fruške gore, dok se u Dunavu ogleda. Sa svakom novom godinom sve više pokazuje kako mu je mesto upravo tu. Štipa kao pravi Sremac, svojim vibrantnim kiselinama. Najbolji je kao dvogodišnjak, ko ima strpljenja da ga čuva i čeka. Zrele dunje i žute jabuke osnova su njegove arome. Serija etiketa modernog karaktera, strog i jednostavan stil za elegantna vina.

Neoplanta


Vinarija Šijački

Najnovije vino iz naše ponude. Toliko aromatično, a opet sveže, cvetno, lepršavo i zavodljivo da ćete ga obožavati od prvog gutljaja. Sama sorta Neoplanta stvorena je na Institutu za Vinogradarstvo, pri Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Stvorena je upravo za podneblje na kom je mi danas gajimo i iz tog razloga daje ovo upečatljivo vino.

Kao nešto novo, novi zasad i novi rod što joj i ime kaže, ona predstavlja novi talas koji će, nadamo se nove generacije koje slede iz naše porodične vinarije negovati dalje. 

Sauvignon blanc


Vinarija Šapat

 • BERBA – 2016
 • SORTA – Sauvignon blanc

Odlikuju ga tipično sortni mirisi, poput aroma paradajza i žalfije, koji se mešaju sa voćnim i nežnim notama dinje i žute paprike. Svežina, aroma i suvoća ovog vina, grade savršenu ravnotežu. Intenzivno je, izrazito primamljivo, snažnog aromatskog kompleksa.

 

Suma


Vinarija Šapat

 • BERBA = 2016.
 • SORTA –  Chardonnay i Muskat Ottonel

 Blage slamnatožute boje sa zlatnim odsjajem. Na ukusu plemenito i nežno, srednje punoće, nežnog tela. Izražene note vanile i bagremovog cveta, pomešane sa živahnim i svežim voćnim notama breskve, kajsije i zrele banane.

Sauvignon


Vinarija Kovačević

 • TIP VINA – Stono suvo belo vino
 • SORTE – Sauvignon blanc 100%

Vino je otvoreno žute boje sa zelenim prelivom kristalne bistrine.
Sortni miris je veoma razvijen i usklađen. Svojim kompleksnim bukeom dočarava miris tek procvetale zove. Ukus je osvežavajući i harmoničan sa lepo ukomponovanim kiselinama i punoćom vina.

Temperaturi serviranja: 10 – 12°C.

OrpheLine Beli


Vinarija Kovačević

 • TIP VINA – Belo suvo vino
 • SORTE – Italijanski Rizling, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Župljanka

Svežeg mirisa jabuka, krušaka i citrusa, uz neži floralni karakter. Meko, zaobljeno i pitko belo vino, sa prijatnim aromama stonog voća u ustima. Izuzetan spoj ukusa i pitkosti obogaćeno notama breskve i narandže koje vinu daju prepoznatljivu svežinu …

Najčešće se služi uz biftek i gulaš od divljači. Odlično se slaže uz tamna mesa, junetinu, govedinu, ovčetinu i raznu divljač.

Neoplanta


Podrum Kuzmanović

Na severnim padinama Fruške Gore, u vinogradima porodice Kuzmanović, gaji se izuzetno retka sorta vinove loze Neoplanta. Nastala je na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima, ukrštanjem Smederevke i Traminca. Ime je dobila po latinskom nazivu grada Novog Sada „Neoplanta“.

Služiti na temperaturi od 10 – 12 °C.
Alkohol: 13,6 vol%

Posle 1001 suze


Manufaktura Spasić

Sauvignon Blanc

Suvo belo vino naglašenih aroma, temperamentno, sa prijatno osvežavajućim kiselinama, herbalno-mineralnog karaktera, nepogrešivo ćete ga prepoznati i uklopiti uz sve plodove mora, morske i rečne ribe, kozijim sirom u maslinovom ulju kao i začinjenom piletinom i teletinom.
Potrebno ga je sluziti na temperaturi od 09-11°C.

Svitac


Manufaktura Spasić

Chardonnay

Vino slamnato žute boje intenzivno voćnog mirisa sa muskatnim tonovima, ukusa umereno punog uz tananu slatku notu, lepe postojanosti arome i žive kiseline, savršeno se uklapa sa plodovima mora i ribom, belim mesima sa prelivom, špagetama Karbonara, teletinom i desertima od voća.
Najprijatnije ga je konzumirati na T od 10-12 °C

Tajna


Manufaktura Spasić

Traminac

Belo vino, slamnato žute boje, koja ukazuje na bogati aromatski kompleks, dobre postojanosti, punog ukusa, prijatno uklopljenih kiselina, specifičnih aroma ruže i breskve, sjajno se slaže uz jela od ribe i pilećeg mesa, sireve, poneko sveže voće, kao i štrudlu sa višnjama.
Ohladiti ga pre konzumiranja na T 11-12 °C.

Oroz


Manufaktura Spasić

Muscat Otonel

Suvo vino, tipično muskatnog mirisa, umereno punog ukusa i dobre postojanosti arome, uklopiće se ohladjen na 9-11 °C kao aperitiv, kao i uz belu ribu,
lagano dimljene sireve i lenju pitu sa jabukama.

Bela lala


Manufaktura Spasić

Rainski Riesling

Delikatno, kompleksno vino, svetlo žute boje, cvetnog bukea sa skladnim i prijatnim kiselinama, duge završnice sprijateljeno sa hrastovinom, idealno se uklapa uz belo meso, kuvanu junetinu, belu ribu, edamer, grijer.
Najbolje ga je poslužiti na temperaturi od 10 do 12 °C.

Sauvignon Blanc


Vinarija Stakić

Belo suvo vino | Berba 2016 | Alkohol 12,5% vol. | Sortni sastav: Sauvignon Blanc 100 %.

Beleška vinara:
Vino je svetlo žute boje sa sivozelenkastim nijansama. Sortni miris je veoma lepo razvijen i usklađen, mineralnog je karaktera, sa suvim završetkom i aromama limuna i sveže posečene trave. Ukus je svež, elegantan, harmoničan sa lepo ukomponovanim kiselinama.

Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 10-12° C.

Italijanski Rizling


Vinarija Stakić

Belo suvo vino | Berba 2016 | Alkohol 12% vol. | Sortni sastav: Italijanski Rizling 100 %.

Beleška vinara:
Najzastupljenije vino ovog regiona. Pitko, osvežavajuće, harmonično vino, zlatnozelene boje prepoznatljivo po svojoj aromi i svežini koja svojim bogatim i skladnim ukusom odaje tajne dugogodišnjeg uzgoja ove sorte na sunčanim padinama Fruške Gore.

Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 8-10° C.

Neoplanta


Vinarija Milanović (Rittium)

Ime je dobila po latinskom nazivu Novog Sada. Ova bela vinska sorta stvorena je u institutu u Sremskim Karlovcima, ukrštanjem smederevke i travinca.

Čokot je veoma bujan, relativno rano sazreva a po rodnosti nadmašuje traminac.

Vino ima izrazit intenzivan miris sličan Muskatu. Puno je, sa visokim sadržajem alkohola ali sa zaostalim neprevrelim šećerom. Pogodno je za proizvodnju slatkih, muskatnih vina. Čak i rakija komovica ispečena od neoplante ima karakterističan miris.

Sila


Vinarija Milanović (Rittium)

Sila je stvorena na ogradnom polju poljoprivrednog fakulteta iz Novog Sada, u Sremskim Karlovcima, ukrštanjem Kevedinke i Šardonea. Autori su profesori Sima Lazić, Vlada Kovač i Petar Cindrić. Ime je dobila po inicijalima autora dr. Sime Laziće SI LA.

Čokot je srednje bujnosti, grozd je rastresit, bobice sitne. Kasno sazreva i daje visoke prinose.

Vino je lako, harmoničnog ukusa sa diskretnom prijatnom aromom Šardonea. Sila je danas veoma perspektivna sorta.

Italijanski rizling


Vinarija Milanović (Rittium)

Sinonim: Graševina, Grašac, Grašica

Poreklo nije tačno utvrđeno a po nekim autorima sorta potiče iz Francuske.

Gaji se na velikim površinama u mnogim vinogorjima Panonske nizije. Čokot je srednje bujnosti sa uspravnim lastarima. Grozd je mali, valjkast, zbijen.

    Vina sorte Italijanskog rizlinga odlikuju se zelenožutkastom bojom, čistim vinskim mirisom i harmoničnim ukusom. Uglavnom se proizvodi kao suvo vino.

Rizling


Atos Koruška

Vino je bistro svetlo žućkaste boje, cvetnog mirisa i ukusa sa karakteristikama koje odgovaraju
sorti Rajnski rizling.

Poslužite ga rashlađenog na t:9-11°C uz ribu, svinjsko ili juneće meso.

Chardonney


Atos Koruška

Vino je bistro žućkasto – zelenkaste boje, voćno-cvetnog mirisa i ukusa sa karakteristikama koje
odgovaraju sorti Chardonnay.

Chardonnay 2019 lako je upariv sa hranom, pa tako uz njega možete poručiti dosta toga, od grilovanog kozijeg sira sa medom, preko paste sa gamborima u belom sosu, pa sve do dobro pečenog ramsteka. Izuzetan buke ovog vina dolazi do punog izražaja ako ga konzumirate na temperaturi 9-11 C uz ribu ili kavijar, piletinu, ćuretinu, junetinu sa prelivom od šampinjonima, sirom, voćem
ili dezertima.

Chardonnay


Podrum Kuzmanović

Pripada grupi sorte Burgundac (Pinot) i jedna je od najprilagodljivijih i najrasprostranjenijih sorti vinove loze na svetu.
Pokazala se izuzetnom na „svetoj“ Fruškoj Gori, pogotovo u vinogradima porodice Kuzmanović.

Služi se uz veliki broj lakših jela.

Služiti rashlađeno, na temperaturi od 10 – 12 °C.
Alkohol: 14 vol%

Pinot Blanc


Vinarija Radošević

Belo suvo vino sa dominantnim mirisima kruske, breskve, sirovog badema. Pruza veoma vockast ukus koji osvezava i koji vas vodi
u toplije krajeve.

Odlicno se slaze sa suptilnijom hranom, blagim sirevima, salatama sa blagim dresinzima i sa ribom.

Služi se na temperaturi između 10-12c

Alkohol 13,5%

Rizling Italijanski


Vinarija Radošević

Belo vino sa citrusnim notama, a takođe se mogu pronaći cvetne i slatke biljne note.

Svetlo žute je boje sa zelenkastim odsjajem. Vino je pitko i osvežavajuće.

Dobro se slaže sa piletinom,pačetinom,svinjetinom, sa kineskom i indijskom hranom i raznim sirevima

Temperatura serviranja 12-13c

Alkohol 12%

 

Traminac


Vinarija Radošević

Vino tamno žute boje sa cvetnim i voćnim aromama. Veoma mirisno aromatično, elegantno i suptilno.

Sorta Traminac spada među one zahtevnije i predstavlja pravi vinogradarski izazov, zahteva više  truda i rada od komercijalnijih sorti. Generalno ga ima malo na svetu iako spada u 18 internacionalnih
sorti vina.

Nas Traminac je na mnogobrojnim takmicenjima osvajao nagrade i zlatne medalje i jedno je od omiljenih nših vina.

Sauvignon Blanc


Vinarija Radošević

Belo suvo vino u kome se mogu osetiti egzotični voćni ukusi.
Na ukusu su izražene prijatne note zrelog belog voća, koje su prožete svežim kiselinama.
Puno, osvežavajuće i pitko vino, prefinjene teksture i duge, intenzivne završnice.

Dobro se slaze sa ribljim specijalitetima, meksickim jelima, kozijim sirom..

Temperatura serviranja 12-13c

Alkohol 13%

 

Sauvignon Blanc


Vinarija Veritas

Proizvedeno 100 % od sorte Sauvignon Blanc. Odlikuje se svetlo zlatno žutom bojom, miris je herbalno voćni, a ukus umereno pun, gladak sa izraženom svežinom koju mu daje harmonija vibrantnih kiselina i aroma citrusa.

Servira se na temperaturi od 8-10° C uz beli sir, jela od ribe, morske plodove, i svetla mesa.

Crvena Vina

Pinot Noir


Vinarija Vinum

Vino karakterišu intenzivne arome zrelog crvenog voća, višnje, brusnice sa prijatnim tonovima vanile i začina. Ukus je zaokružen, pun i mekan, sa elegantnim taninima i osvežavajućim voćnim kiselinama. Na ukusu pored voćnih dominiraju i začinski, šumski i zemljani tonovi.

Za ovo vino u vinogradu, takođe, izdvajamo najzrelije i najzdravije grozdove. Odležavanje u starim i novim francuskim baricima. Čuva se u istim godinu dana i posle toga odležava u tanku oko 6 meseci i po flaširanju čuva se u boci oko 6 meseca, pa tek tad stupa na tržište. Ovo je premium varijanta naših vina.

Vranac


Vinarija Urošević

Vranac je crveno suvo vino proizvedeno po tradicionalnom postupku od grožđa istoimene sorte.
Tamno crvene boje, izraženog sortnog mirisa, punog, harmoničnog i lagano taninskog ukusa. Preporučuje se uz masne sireve, začinjena jela, crvena mesa i divljač.
Servira se na temperaturi od 14 -16ºC.

Cabernet Franc


Vinarija Urošević

Cabernet franc je crveno suvo vino proizvedeno od istoimene sorte grožđa.
Purpurno crvene boje, odaje kupinasto-malinaste arome, sa karakterističnim nežnim zelenim ukusom lekovitog bilja.
Servira se uz masne sireve, jela od divljači i meso sa roštilja. Servira se na temperaturi od 14 -16ºC.

Vranac Stojković barrique


Podrum Stojković

.Vino tamno crvene boje sa purpurnim nijansama odležalo u novim hrastovim buradima 18 meseci…izrazito punog ukusa sa izraženim taninima, umerenih kiselina… mirisi šumskog voća sa notama nagorelog drveta veoma dobro se slažu sa dugo odležalim crvenim mesom,crnom čokoladom i prženim bademima… Poslužiti ga na temperaturi od 14 do 16 stepeni.

Cabernet Sauvignon Stojković barrique


Podrum Stojković

Vino rubin crvene boje odležalo u novim hrastovim buradima 18 meseci… punog ukusa,blagih tanina,umerenih kiselina sa mirisima visnje,vanile i blago nagorelog drveta…slaze se dobro sa manje odležalim crvenim mesom a za ljubitelje slatkih ukusa probati ga sa tortom od crne čokolade sa višnjama… Poslužiti ga na temperaturi od 15 do 17 stepeni.

Merlot


Vinarija Šijački

Toliko nežnosti i elegancije u jednom crvenom vinu sigurno nećete očekivati

Izrazito voćni karakter vina, crveno zrelo voće koje sa starenjem vina prelazi u džemaste note oplemenjen je suptilnom notom drveta usled održavanja vina u barik burićima.

Bocu krasi elegantna i svedena etiketa koja prati karakter vina.

Seduša


Vinarija Šijački

Novo vino iz naše ponude od stare, zaboravljene istoimene sorte grožđa- Seduše. Zapravo, ovu sortu možete samo kod nas probati. Više od decenije smo je umnožavali iz sopstvenih reznica uz pomoć našeg prijatelja Aleksandra Ratajca iz Velike Drenove. Tek 2016. Godine smo uspeli da uzgajimo dovoljno grožđa za prvu pravu berbu i ovu etiketu.

Vino je svetle rubin boje, sa dosta zemljanih i mineralnih tonova, dok je u isti mah i voćno, arome ribizle i ringlova. Dosta visok sadržaj alkohola ne odskače od opštih utisaka o vinu. Preporučuje se konzumacija na nižoj temperaturi od 16 stepeni Celzijusa.

OrpheLine Crveni


Vinarija Sijački

 • TIP VINA – crveno suvo vino
 • SORTE – Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir

Skladnom voćnom kombinacijom vino dobija prepoznatljiv ukus, punoću i sočnost. Postojanih tanina, fine strukture, sa prijatnom voćnom svežinom koja dugo ostaje na jeziku. Kvalitet ovog vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira rashlađeno na temperaturi od 12-14°C. Najbolje uz pljeskavice, teletinu, jagnjetinu i masne sireve…

OrpheLine Crveni


Vinarija Šapat

 • BERBA – 2013.
 • SORTA – Merlot 

Na mirisu nežno, sa notama džema od šljiva, duvana, sena i kafe. Na ukusu meko i suvo, pitko, harmonično, sa izraženim aromama šumskog voća. Jasno dolaze do izražaja tipično sortne arome.

Najbolje je posluženo na temperaturi od 16-18 C

Cabernet Sauvignon


Vinarija Šapat

 • BERBA  – 2013.
 • SORTA –  Cabernet Sauvignon

Na mirisu se ističu intenzivne voćne i blage začinske arome sa izraženim notama svežih crvenih šumskih plodova i šljive, uz ponekad delikatne naznake arome crnog bibera. Na ukusu je meko i elegantno, odlične strukture i velike svežine što ga čini trenutno dopadljivim.

 

PI crveno


Vinarija Šapat

 • BERBA – 2013
 • SORTA – Cabernet Sauvignon, Merlot, Vranac.

 Intenzivne crvene boje, sa blagim nijansama boje nara. Na mirisu su veoma izražene začinske note sa tipično sortnim karakteristikama. Vino je izraženog tela sa blago naglašenim notama vanile i drveta, prilično dugo na završnici, sa mekim taninima koji značajno doprinose mekoći i odličnoj strukturi.

OrpheLine Crveni


Vinarija Kovačević

 • TIP VINA – crveno suvo vino
 • SORTE – Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir

Skladnom voćnom kombinacijom vino dobija prepoznatljiv ukus, punoću i sočnost. Postojanih tanina, fine strukture, sa prijatnom voćnom svežinom koja dugo ostaje na jeziku. Kvalitet ovog vina dolazi do punog izražaja ukoliko se servira rashlađeno na temperaturi od 12-14°C. Najbolje uz pljeskavice, teletinu, jagnjetinu i masne sireve…

Aurelius


Vinarija Kovačević

 • TIP VINA – Stono suvo crveno vino
 • SORTE – Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 50%

Ovo vino je tamno crvene boje. Odležava u hrastovim buradima. Ima voćni karakter
Belo vino Chardonnay Kovačević je idealno vino za sve prilike. Izuzetno je kompleksno, prvenstveno zbog izraženog mirisa hrasta koji stiže od nagorelih duga unutar bureta. Prepoznatljiv je po elegantnim aromama šumskog voća, zrelih trešanja i
šljiva

Najčešće se služi uz biftek i gulaš od divljači. Odlično se slaže uz tamna mesa, junetinu, govedinu, ovčetinu i raznu divljač.

Krivac


Manufaktura Spasić

Marsellan i Petit Verdot

Elegantna i intenzivna kupaža dve stare sorte vinove loze poreklom iz Francuske.
Inenzivno crvene boje, bogata voćno cvetnim aromama bobičastog voća, zrele kupine, višnje, na ukusu je kompleksno sa lepim balansom tanina.
Sazrevanje jednog dela ove kupaze u hrastovini doprinosi punoći i intenzitetu ukusa.
Petit Verdot kao sorta koja datira iz 18.veka daje ovom vinu ljubičasti ton kao i izrazito začinsku komponentu.
Vino je sa dugim potencijalom odležavanja. Savršeno će se uklopiti uz biftek, teletinu, vrat špikovan bademom, kulen kao i tvrde sireve, na temperaturi 16-18 °C.

Vranac


Vinarija Stakić

Crveno suvo vino | Berba 2016 | Alkohol 11.5% vol. | Sortni sastav: Vranac 100 %.

Beleška vinara:
Vino je rubin crvene boje sa nijansama ljubičastog. Robusno, a sveže vino voćnog karaktera sa ukusom i mirisom višnje i divlje trešnje, harmonično sa lepo ukonponovanim taninima i kiselinama.

Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 17-18° C.

Cabernet Sauvignon


Vinarija Stakić

Crveno suvo vino | Berba 2015 | Alkohol 13% vol. Sortni sastav: Cabernet Sauvignon 100 %.

Beleška vinara:
Vino je tamno crvene boje sa bogatim ekstraktom, kompleksne i prijatne arome. Već bojom otkriva zavodljiv buke crnog ribizla, šljive i drugog tamnog košticavog voća. Ukus je voćni, bogat, sa lepo ukomponovanim taninima.

Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 16-18°

Frankovka


Vinarija Milanović (Rittium)

Pored naziva frankovka, ova sorta ima veći broj različitih naziva, najčešći naziv koji određuje ovu sortu je limberg. Poreklo nije poznato. Gaji se u Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj i Srbiji.

   Čokot je veoma bujan, rodnost dobra i redovna.Grozd je krupan i zbijen. Bobice su tamno plave boje.

   Vino je prijatnog mirisa, svetlorubincrvene boje, sa izraženim kiselinama. Frankovka je pouzdana sorta za crvena vina a naručito za rose vina.

Pinot Noir


Vinarija Radošević

Već 16 godina se proizvodi u našoj vinariji i spada u 10 najpopularnijih crvenih vina na svetu.

Omiljeno je zbog arome crvenog voća i cvetnih nota koji su naglašeni dugim glatkim finisom.

Dobro se slaze sa piletinom, svinjetinom i sa ranim sirevima.

Temperatura serviranja 16-18c

Alkohol 12,5%

Bermet


Vinarija Veritas

Proizveden od 100 % sorte Merlot.

Vino je rubin crvene boje, miris je svež na crveno voće, gljive i mentu. Na ukusu je lagano, pitko dobro balansirano sa nežnim svilenkastim taninima, umereno duge završnice.

Servira se na temperaturi 16-18° C uz jela sa roštilja, crveno meso i biftek.

Momentum Cabernet Sauvignon


Vinarija Veritas

100% Cabernet Sauvignon(srebrna medalja Decanter, London 2015, zlatna medalja AWC Vienna 2015, srebrna medalja BIWC Sofia 2015).

Vino je zagasite rubin crvene boje. Miris je intrigirajući na veoma zrelu kupinu. Beskonačni slojevi ukusa podržani su čvrstim taninima. Živahne strelice eukaliptusa i lovora ubadaju se u kupinu i crnu ribizlu. Menta se prepliće kroz elegantne i suptilne talase hrasta do kafene završnice.

Merlot


Vinarija Veritas

Proizveden od 100 % sorte Merlot.

Vino je rubin crvene boje, miris je svež na crveno voće, gljive i mentu. Na ukusu je lagano, pitko dobro balansirano sa nežnim svilenkastim taninima, umereno duge završnice.

Servira se na temperaturi 16-18° C uz jela sa roštilja, crveno meso i biftek.

Cuvee


Vinarija Veritas

Proizveden od 80% sorte Cabernet Sauvignon i 20% sorte Merlot.

Zagasite rubin crvene boje, kompleksnog mirisa, cvetnog, voćnog, začinskog, upotpunjenog hrastovinom. Ukus mu je pun,skladan,zaokružen između voćne slasti, tanina i kiselina. Završnica je duga, kafeno, čokoladno , začinska.

Servirati na temperaturi 16-18 C, uz divljač i pikantna jela. 

Roze

Rose


Vinarija Vinum

Privući će vam pažnju njegova jedinstvena narandžasta boja rađena u provansa stilu.

Naš roze je savršeni spoj svežine i lepršavih voćnih aroma.

Dozvolite da vas omami mirisom osvežavajuće narandže i zrele jagode, iznenadi hrskavim i svežim ukusom i kupi kremastom završnicom.

Uparite ga uz lagane salate, ribu i razne dezerte. Neka vam osveži letnje dane.

Budite sigurni da će ga vaše nepce dugo pamtiti.

Rose Stojković


Podrum Stojković

Vino oranž-roze boje napravljeno 100 % od sorte Muskat Hamburg,polusuvo lagano vino sa svega nekoliko grama neprevrelog sećera izrazito muskatne arome sa cvetnim mirisima ruže… lepo se slaže uz laganije obroke od piletine i bele rečne ribe a treba ga probati i uz voćne torte… Poslužiti ga rashlađeno na temperature od 6 do 8 stepeni

Rose


Vinarija Urošević

Rose je ružičasto suvo vino proizvedeno od crvenih autohtonih sorti grožđa – kupaža sorti grožđa frankovka,

slankamenka i muskat hamburg po jedinstvenom postupku proizvodnje vina vinarije „Vinogradi Urošević“.
Prozračne crvene boje, svežeg nežnog mirisa i pitkog laganog ukusa sa kiselinama koje ga čine svežim i lepršavim.
Idealno vino za dugotrajno uživanje uz lagana predjela, mlada mesa i voćne deserte. Lepota ovog vina dolazi do izražaja konzumiranjem na temperaturi od 12 -14 ºC.

Rose Ivana Šijački


Vinarija Sijacki

Ovaj roze proizveden je isključivo od grožđa Cabernet Sauvignon. Na nosu i ukusu predivno voćni- skoro da se može zameniti sa svežim sokom od malina. Punog tela i nešto višeg sadržaja alkohola, koji doprinosi opštem ukusu o vinu. Blage roze boje, usled kratkotrajne i nežne ekstrakcije primenjene u proizvodnji.

Etiketa iz serije vina koja nosi lik i potpis člana porodice- novi talas i ženskih ruku delo- Ivana Šijački Majoroši. Vino čak nosi i ime svog tvorca, kao želja ostatka porodice da pokažu svoju podršku i zahvalnost.

Rose


Vinarija Šapat

 • BERBA – 2016.
 • SORTA – Muscat Hamburg

Elegantno vino, koji na prvi pogled privlači svojom izuzetno prefinjenom i neobičnom bojom za domaći Rose. Na mirisu nežno sa obiljem voćnih aroma. Inicijalno se raspoznaju mirisi šumske jagode i citrusa, a zatim i mirisi crvenog grejpfruta, ruže i ciklame. Živahno,nežno, osvežavajuće.

Rosetto


Vinarija Kovačević

 • TIP VINA – suvo stono roze vino
 • SORTE – Pinot Noir 40%, Merlot 60%

Vino je svetlo ružičaste boje sa odsjajem kristalne bistrine.
Blagog je ukusa jagode i lepršavog mirisa divlje ruže, prijatne završnice.
Slaže se uz razna predjela: šunku, pršut, kobasicu. Odličan je pratilac raznih testenina, ali i jela sa roštilja.

Temperatura srviranja: 10-12°C.

Zift


Podrum Kuzmanović

Ružičasto stono suvo vino, nastalo dekupažom Frankovke, Probusa i Muskat hamburga.
Nežno, a tako snažno budi u vama tri osećanja:
miris vas asocira na ljubav,
boja budi u vama strast,
a ukus izaziva pravi osećaj zadovoljstva.
A vi pijući ovo vino, budite voljeni i volite, strastveni i nadasve zadovoljni!
Živeli!

Služiti na temperaturi od 15 – 18 °C.
Alkohol: 13 vol%

Rose


Vinarija Stakić

.Roze suvo vino | Berba 2016 | Alkohol 13% vol. | Sortni sastav: Cabernet Sauvignon 100 %.

Beleška vinara:
Elegantno ružičasto vino, dobijeno specifičnom vinifikacijom grožđa sorte Cabernet Sauvignon. Raskošna aroma, svežina i harmoničan ukus čine ovo vino jedinstvenim.

Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 10-12° C.

Rose Muskat


Vinarija Stakić

.Roze suvo vino | Berba 2016 | Alkohol 13% vol. | Sortni sastav: Muskat Hamburg 100 %.

Beleška vinara:
Vino je svetlo crvene boje sa purpurnim odsjajem. Dobijeno je specifičnom vinifikacijom grožđa sorte Muskat Hamburg. Lako, pitko vino naglašene arome. Ukus je pun i sočan sa osvežavajućim voćnim notama.

Sklad mirisa i ukusa najbolje ćete osetiti ako ga pijete rashlađenog na temperaturi od 10-12° C.

Pinot Noir Ros


Vinarija Radošević

Predtsvalja nešto posebno, eleganciju, smirenost, lakoću.

Vino se odlikuje svojom specifčnom bojom između crvenog i belog vina. Mi ga dobijamo od sorte Pinot Noir. Ukusi koji se mogu prepoznati jesu
voćni (višnja, šljiva) i cvetni (ruža).

Roze je vino koje se slaze odlicno sa vecniom hrane.

Temperatura serviranja 12-13c

Alkohol 13%

Rose


Vinarija Veritas

Proizvedeno 100 % od samotoka sorte Cabernet Sauvignon bez kapi preševine, dobijeno je kristalno bistro vino zavodljive svetlo crvene boje.

Miris je voćni s herbalnim primesama. Ukusje harmoničan,umereno pun, gladak i ovežavajući.

Servira se na temperaturi 10-12°C uz hladna i topla predjela,ribu,pileće i ćureće,te svinjsko meso i roštilj.

Penušava Vina

Chardonnay Stojković


Podrum Stojković

Vino zlatno-žute boje sa mirisima tropskog voća,blagih kiselina i punog ukusa… lepo se slaže sa pilećim i ćurećim mesom i grilovanim povrćem…za prave ljubitelje ukusa probati ga jako rashladjenog sa svežim sezonskim jagodama…. Poslužiti ga rashlađeno na temperature od 10 do 12 stepeni

Penušac Beli


Vinarija Kovačević

 • TIP VINA – belo suvo penušavo vino
 • SORTE – Chardonnay, Rajnski Rizling

Vino je svetlo žute boje, stabilne pene s finim i sitnim mehurićima i voćnih aroma.Punoća ukusa je odraz višegodišnjeg sazrevanja vina u boci na finim kvascima. Harmonično, elegantno, izvrsne strukture i sa veoma postojanim penušavim „perlažom“, koji u završnici ukusa ostavlja dugotrajan utisak voćne svežine i badema.

Dezertna Vina

Bermet


Vinarija Vinum

Tajna našeg bermeta je u jedinstvenom spoju 22 vrste suvog voća i začina. U njemu se kriju arome suvih šljiva, smokava, narandžine kore i suvog grožđa. Na mirisu ćete osetiti uzbudljivu kombinaciju cimeta i karanfilića. Savršeno se upotpunjuje sa raznim dezertima.

Karakterističan isključivo za područje Fruške gore, do danas je ostao jedan od glavnih simbola Sremskih Karlovaca. Nadaleko je poznato da svaki karlovački bermet krije svoju tajnu.