Vinska tura Slankamenka


Select Milk / vinarija Milanović / vinarija Šapat / brod „Tisa“/ Manufaktura Spasić

Manufaktura Spasić

Novi Slankamen

SOKOLOVI UMESTO PUDARA ČUVAJU VINOGRAD

Vinarija i destilerija Manufaktura Spasić osnovana je 1999. godine.
Negde između Dunava i plodne slankamenačke ravnice.

I baš tu na spoju tradicije negovanja vinove loze i moderne tehnologije sa pažnjom nastaju naša vina i ostala delikatna alkoholna pića.

Na oko 5 ha brižno negovanih vinograda i voćnjaka rastu i pretaču se u vino i rakije neke od vrhunskih sorti groždja kao sto su Rajnski Riesling, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tamjanika, Traminer, Muscat Otonel, Krokan kao i dve stare vinske sorte Marsellan koji se prvi put pojavio u Francuskoj 1961. godine u dolini Rhone, dobijen ukrštanjem loze Cabernet Sauvignon i Grenache kao i njihov prethodnik Petit verdot za koga postoje podaci da je u 18. veku uveliko bio poznat u Francuskoj pokrajini Bordeaux.
Nakon brižljivog negovanja ove dve stare sorte nastaje plemenita ali intezivna kupaža vina.

I na kraju ili na početku kako ko više voli, poseban užitak otkriće Vam voćne rakije od loze sprijateljene sa šipkom, glogom, narom, suvom smokvon.
Kao i destilati od dunje, jabuke iz naših voćnjaka.

  U okviru vinarije posedujemo restoran kapaciteta 60 mesta, u kojem organizujemo radionice, vinske degustacije kao i druženja sa ljubiteljima vina i plemenitih voćnih destilata.

 

 

Preporučena vina manufakture Spasić

Krivac


Marsellan i Petit Verdot

Elegantna i intenzivna kupaža dve stare sorte vinove loze poreklom iz Francuske.
Inenzivno crvene boje, bogata voćno cvetnim aromama bobičastog voća, zrele kupine, višnje, na ukusu je kompleksno sa lepim balansom tanina.
Sazrevanje jednog dela ove kupaze u hrastovini doprinosi punoći i intenzitetu ukusa.
Vino je sa dugim potencijalom odležavanja. Savršeno će se uklopiti uz biftek, teletinu, vrat špikovan bademom, kulen kao i tvrde sireve, na temperaturi 16-18 °C.

Oroz


Muscat Otonel

Suvo vino, tipično muskatnog mirisa, umereno punog ukusa i dobre postojanosti arome, uklopiće se ohladjen na 9-11 °C kao aperitiv, kao i uz belu ribu,
lagano dimljene sireve i lenju pitu sa jabukama.

Bela lala


Rainski Riesling

Delikatno, kompleksno vino, svetlo žute boje, cvetnog bukea sa skladnim i prijatnim kiselinama, duge završnice sprijateljeno sa hrastovinom, idealno se uklapa uz belo meso, kuvanu junetinu, belu ribu, edamer, grijer.
Najbolje ga je poslužiti na temperaturi od 10 do 12 °C.

Posle 1001 suze


Sauvignon Blanc

Suvo belo vino naglašenih aroma, temperamentno, sa prijatno osvežavajućim kiselinama, herbalno-mineralnog karaktera, nepogrešivo ćete ga prepoznati i uklopiti uz sve plodove mora, morske i rečne ribe, kozijim sirom u maslinovom ulju kao i začinjenom piletinom i teletinom.
Potrebno ga je sluziti na temperaturi od 09-11°C.

Svitac


Chardonnay

Vino slamnato žute boje intenzivno voćnog mirisa sa muskatnim tonovima, ukusa umereno punog uz tananu slatku notu, lepe postojanosti arome i žive kiseline, savršeno se uklapa sa plodovima mora i ribom, belim mesima sa prelivom, špagetama Karbonara, teletinom i desertima od voća.
Najprijatnije ga je konzumirati na T od 10-12 °C

Tajna


Traminac

Belo vino, slamnato žute boje, koja ukazuje na bogati aromatski kompleks, dobre postojanosti, punog ukusa, prijatno uklopljenih kiselina, specifičnih aroma ruže i breskve, sjajno se slaže uz jela od ribe i pilećeg mesa, sireve, poneko sveže voće, kao i štrudlu sa višnjama.
Ohladiti ga pre konzumiranja na T 11-12 °C.

Manufaktura Spasić

Manufaktura Spasić
Jovana Dučića 6, Novi Slankamen
Srbija

T: 065/3444-576 Saša Spasić
T: 065/3444-580 Maja Spasić