Vinska tura Karlovačke vinarije


Petrović / Kosović / Vinum / Probus / Došen / Veritas

Vinarija Petrović

Sremski Karlovci

VELIKIM RADOM DO VRHUNSKIH VINA

Vinarstvo je grana poljoprivrede koja je obezbeđivala egzistenciju, ali i slavu Karlovčanima tokom mnogih vekova. Vino, međutim, brzo zaokupi i one koje životni put dovede u Karlovce. To je slučaj i sa gospodinom Milanom Petrovićem.

U Karlovce se doselio 1994. Kuća koju je kupio za svoju porodicu posedovala je i jedan vinograd. Kada se jednom počeo baviti vinogradarstvom, više nije bilo povratka. I tako, korak po korak, podigao je vinograde čija je danas ukupna površina 5 ha. Godišnje se u podrumu Petrović proizvede oko 20.000 lit. vina. Reč je o belim sortama kao što su italijanski rizling i sila, ali takođe i o crnim poput kabernea i merloa. Sledeći savete starih, iskusnih Karlovčana, od prošle godine je počeo da proizvodi i bermet, vino koje predstavlja sinonim za Karlovce.

Od svojih vina, Milan izdvaja kaberne, vrhunsko crno suvo vino, i silu, relativno noviju sortu belog vina koja je nastala od čuvenog šardonea i autohtone kevedinke. Reč je o belom vinu blage arome, ali ne tako izražene kiseline, pravi izbor za ljubitelje belog vina. Sila iz podruma Petrović ponela je titulu “Šampion kvaliteta” Novosadskog sajma 2005.

Planira se sadnja novih vinograda do 10 ha površine. S obzirom da je reč o relativno mladom podrumu, prvenstveni cilj gospodina Petrovića je da iz godine u godinu poboljšava kvalitet svojih vina, a potom, kada se za to steknu uslovi i da poveća količinu vina koja se proizvode u njegovom podrumu.

Preporučena vina vinarije Petrović

Bermet


Cabernet Sauvignon


Italijanski rizling


Merlot


Rose


Sila


Radno vreme: 08:00h do 20:00h
T: +38121881981